18 Temmuz 2011 Pazartesi

Uzak Doğu'da: 2 Temmuz, Singapur- Sürpriz Bir Gezi: Clarke Quay ve Tekne Gezisi























































































































































































Şehre dönmek üzere metroya bindiğimizde bizim geçeceğimiz duraklardan Clarke Quay dikkatimi çekti. Daha önce Singapur ile ilgili okuduğum yazılarda Clarke Quay ile Boat Quay Singapur’un eğlence merkezleri olarak tarif edilmişti. Buralarda bir sürü restoran, cafe ve bar bulunuyormuş. Orchard Road’a geri dönecekken Selda’ya okuduğum yazılardan bahsedip içecek molamızı Clarke Quay’de vermeyi teklif ettim, o da her zaman yeni bir yeri daha görme yanlısı olduğundan kabul etti.
Metro’nun Clarke Quay durağında inip bir sağa bir sola gittik ama hiç de öyle anlatılan tarzda bir yer göremedik! Daha sonra bir alışveriş merkezine girip birine sorduk ve öğrendik ki metrodan çıktığımız caddenin bir arka paralelinde Singapur Nehri boydan boya uzanıyor ve Clarke Quay de nehrin kıyısına dizilmiş bir sürü güzel mekanı barındırıyor. Biraz Eskişehir havası var burada! Üstelik nehirde tur yapan tekneler var! Biz ki bir şeylere binmeye bayılırız, bu kez de tekne turuna katılıp göremediğimiz şehir merkezini nehir üstünden görelim istedik.
15 Singapur Doları karşılığında 45 dakika süren tekne turunda Singapur’un parlamento binası, durien şeklinde yapılmış opera binası, şehrin simgesi kafası aslan, gövdesi denizatı Merlion heykeli, üstünde kayık bulunan üçüz dev otel binası, şehir manzarasını izlemek için yapılmış dönme dolap gibi şehrin ünlü pek çok yapısını gördük.
Tekne turu bitimi kendimizi oradaki güzel bir cafeye attık. Sıcaktan öyle harap olmuşuz ki kasada duran kadın yanımıza kadar gelip “size bu kokteyl iyi gelir, yanına da votka shot vereyim” dedi. Biz de bu güzel teklife hayır demedik! Singapur’daki son birkaç saatimizi yorgun, güneşten perişan olmuş ancak keyifli bir şekilde geçirdik. Sürpriz bir şekilde kendimizi attığımız Clarke Quay’i de iyi ki görmüşüz dedik! Sonra metroya binip Orchard Road’a geldik ve evimize dönmek için yola çıktık.
Singapur’a bir daha gelsem:
- Hayvanat Bahçesi’ni gezerim,
- Night Safari’de yapamadıklarımı yaparım,
- Endonezya ve Malezya’ya geçerim,
- Boat Quay’e giderim,
- Sentosa Adası’nda universal stüdyolarına giderim,
- Ve yine yine yine Clarke Quay’de zaman geçirir, tekne turu yaparım, Çin, Hint, Malay mahallelerini yürüyerek gezerim, Sentosa Adası’nda denize girerim.

























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder