14 Temmuz 2011 Perşembe

Uzak Doğu'da: 28 Haziran, Pattaya- Nong Nooch Botanik Bahçesi
































































































Pattaya’ya gelirken yapacaklarımızı, gideceğimiz yerleri planlayarak gelmiştik. Tabi ki zaman kısıtından bazı şeyleri atlamak zorunda kaldık yine.
Otele yerleşir yerleşmez kendimizi sokağa atıp keşfe çıkalım dedik. Otelin birkaç yüz metre ilerisinde bir yerel tur şirketine rastladık ve gidilebilecek her yerle ilgili genel bilgileri aldık. Bizimle ilgilenen genç bir kızdı ve yardımları sayesinde Pattaya’da günlerimiz çok güzel geçti, tavsiye ettiği her şey de gerçekten çok başarılıydı!
Biz Pattaya’da Nong Nooch Botanik Parkı’na, Mercan Adası’na ve Alcazar Gösterisi’ne gitmeyi istiyorduk. Fil Safarisi ve Timsah Çiftliği’ni ise zaman kısıtımızdan ve pek ilgimizi çekmediğinden istemedik. Bu üç tur için bize indirim de yaptı ve toplamda üçüne 1800 baht ödedik. Ayrıca bu kızdan gece gidilebilecek eğlence mekanları ve masaj salonları hakkında da bilgi aldık. Sonra bunları denedikçe kızcağızı gıyabında sık sık öptük!
O gün turu alır almaz apar topar minibüse binip botanik bahçesine doğru yola koyulduk. Yine çeşitli otellerden ve yoldan toplanan müşterilerle uzun bir yolculuk sonrası botanik bahçesine ulaştık. Öylesine güzel tasarlanmış, rengarenk bir park ki! Renk cümbüşü içerisinde çeşit çeşit çiçek, ağaç, bitki… Özellikle her tarafta orkideler! Yavru kaplanlara süt vererek, kucağınıza alarak, maymunlarla, papağanlarla fotoğraf çektirme şansınız var. Bahçe öyle güzel bir yer ki içinizde bir şey zıplamaya başlıyor dolaşırken!
Daha sonra bahçe içerisinde gösteri yapılan bir salona gidiyoruz. Burada geleneksel Tayland düğünleri ve danslarının canlandırıldığı, Thai Box’un yapıldığı bir gösteri sunuluyor. Yanları açık üstü kapalı salonda su zerreleri dağıtan vantilatörler çalışıyor. Bu gösterinin ardından Fillerin Gösterisi’ne gidiyoruz. Fillerin Gösterisi’nde fillere dart, futbol, basketbol oynatıyor, dans ettiriyorlar, aralarda da seyirciler muzla besliyor filleri. Ne kadar hoşumuza gitse, değişik de gelse ticaret uğruna hayvanlara bu şekilde eziyet ediliyor açıkçası.
Daha sonra bahçede biraz daha dolaşıp fil üzerinde gezi yapmaya karar verdik. Öylesine büyük bir hayvan ki her bir adım atışınca yüreğimiz hopladı düşer miyiz diye. Ama o kadar akıllı ve uysal bir hayvan ki aynı zamanda sürücüsünün her dediği komuta anında karşılık veriyor. Pattaya’da bir de kırsal alanda yapılan fil safarisi var, ona Selda ile biz katılmadık ama Gül ile Yasin katıldı. Açıkçası takdir ettim onları biz düz beton zeminde yeterince gerildik, bir de öyle dağ bayır gezecek adrenaline hayran kalınır sadece!

Akşam üstü 5'te turumuzu tamamlayarak şehir merkezine döndük.





























































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder