13 Temmuz 2011 Çarşamba

Uzak Doğu'da: 26 Haziran, Bangkok- Çin Mahallesi ve Çin Malı Taksi: TUKTUK















































































































Çin Mahallesi Bangkok’un genelinden daha da kaotik… Sıkış tepiş, kalabalık… Her yerde satıcılar, pazarlar, sokak yemekçileri… Sıcak hava, kalabalık, koku, bir tarafta yağmur… Bir de sorduğumuz bir cüzdanın fiyatına 3000 baht diyen satıcının “ama orijinal” demesi üzerine buradan bir an önce kaçmak istedik!
Yeniden Siam Square’e gitmek üzere taksi bakınırken Yasin’in tuktuk ısrarlarına karşı koyamadık.
Tuktuk Bangkok’ta bizim triportör dediğimiz araçlarda verilen taksi hizmeti. Tayland’a gitmeden önce yaptığımız araştırmalarda kesinlikle tuktuk’a binmeyin, hem tehlikeli, hem de sürücü sizi gezdirir, anlaşmalı olduğu dükkanlara zorla götürerek alışverişe zorlar gibi duyumlar almıştık. Bu nedenle biz grubun kızları son derece tepkili iken Yasin’in gelmişken binelim ısrarlarına dayanamadık. Macerayı seviyoruz!
Söylenenin aksine, Bangkok’ta üç kez ulaşım için tuktuk kullanmamıza rağmen, hiçbirinde böyle bir olayla karşılaşmadık. Ancak binmeden önce gideceğimiz yeri net bir şekilde söyleyip pazarlık yapmamızın bunda etkisi olduğunu düşünüyorum. Oldukça eğlenceli ve püfür püfür bir yolculuğun ardından Siam Square’e ulaştık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder