13 Temmuz 2011 Çarşamba

Uzak Doğu'da: 26 Haziran, Bangkok- Kanal Turu

















































































































































































































































Kanal turuna çıkmak üzere şehrin merkezi Siam Square’den sky traine binerek oranın yerel bir tur şirketine doğru yola çıkıyoruz.
Sky train oldukça ucuz, yüksek köprüler üzerinden giden bir tren ancak hattı oldukça kısa mesafede. Aslında Tayland’da ulaşım genellikle taksiyle tercih edilebilir. Tabi pazarlık yaparak ya da taksimetre açtırarak. Ancak bu kez skytraini de görelim istedik.
Ve tur şirketinde de pazarlık yaptıkJ Neredeyse özel tur gibi bir şey oldu, özel motorlu kayıklarla, 6 kişilik bir tur grubu olduk. Biz zaten 4 kişiyizJ Kanal turu belki de Bangkok gezimizin en ilginç yerlerini görmemize neden oldu. Kahverengi bir su… Doğu’nun Venedik’i unvanı boşuna değil! Barakalar, rengarenk çamaşırlar, nehir üzerindeki kayıklarda satıcılar… Bu arada satıcılardan bahsetmişken Bangkok’un meşhur yerlerinden birisi de Yüzen Çarşı, nehir üzerinde aynı usulde kayıklarda satış yapan insanların olduğu bir pazar. Gidiş 2 saat sürüyormuş, biz daha önce gidip gelenlerden aldığımız geri bildirimlerle pek de gidip gelmeye değmeyeceğini duyduk. Zaman kısıtımız da devreye girince, oraya gitmeyi tercih etmedik. Kanal turunda da bir pazar havasında olmasa da aynı tarzda satış yapan satıcılara rastlamak mümkün demişlerdi, doğruymuş!
Kanal Turu’nda Wat Arun tapınağında duruyoruz. Gerçekten göz alıcı bir tapınak, kutsal üçlünün en etkileyicisi… Tapınağın iki katı var. Katlara tırmanarak Bangkok ve nehir manzarası görüyorsunuz. Ancak tapınağın merdivenlerini tırmanmak kolay değil, daracık ve dimdik… İman ölçen cinstenJ Tapınağın ikinci katına bir branda gerilmiş anı niyetine üzerine bir şeyler yazıyorsunuz isterseniz.
Wat Arun’dan sonra Kanal Turu’nu Çin Mahallesi’nde noktalıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder