13 Temmuz 2011 Çarşamba

Uzak Doğu'da: 25 Haziran, Bangkok- Sea Food Market





























































































































































Uzun uçuşun yorgunluğu ve gün ışığının vücutta yarattığı dengesizliği ortadan kaldırmak için bir süre dinlenip akşam üstü dışarı çıkıyoruz.
Yemek için mola yerimiz, “Sea Food Market”. “If it swims, we have it” sloganıyla her çeşit deniz ürününü bünyesinde bulunduruyor burası. Market usulü çiğ balık ve deniz ürünlerini seçip tarttırıp restorandaki masanıza oturuyorsunuz, sonra gelen garsona neyi nasıl pişirmelerini istediğinizi söyleyip gönderiyorsunuz ve seçtikleriniz istediğiniz usulde pişmiş olarak masanıza geliyor.
Ben seyahatlerde genellikle oranın yerel lezzetlerini de tatmaktan yana olduğum için “Uzak Doğu’da aç kalacaksınız” laflarına kulaklarımı tıkayıp oranın tatlarından uzak kalmamaya çalıştım. Ama tabi ki palmiye yağı ve değişik sosların da midemi bozabileceğini düşünerek belli şeylerden de uzak durdum. Sonuç olarak Sea Food Market’te seçtiğimiz ürünleri sossuz olarak pişirmelerini isteyip hangisinin neyi güzel olursa ona göre yapıp getirmelerini söyledik. Dört kişilik bir masada neredeyse 10-12 çeşit denedik. Kalamar, karides, ahtapot ve yengeç gerçekten çok başarılıydı. Balıkların seçiminde biz pek başarılı sayılmazdık ancak güzel bir balık seçmiş olsak eminim ondan da hat safhada keyif alırdık!
Deniz ürünlerinin yanı sıra Tayland, tropik meyveler konusunda da oldukça zengin çeşit sunuyor. Bizim favorimiz mangustin, rambutan ve lychee oldu. Bunun yanına Hindistan cevizi alarak suyunu da denedik, tatlımsı bir tat beklerken gayet nötr bir tatla karşılaştığımı belirtmek isterim.
Bu her şeyden denediğimiz ve karın doyurmaktan ziyade ziyafet ortamı yarattığımız bu yemek bizim Uzakdoğu’da yediğimiz en pahalı yemek oldu ve o bile kişi başı 50 TL’yi geçmedi.

1 yorum:

  1. cok ilginc, ben Bangkokta yasiyorum ve burada her yemek yedigimde kisi basi 300tl oduyorum ki bir balik ve bir karides fiyati, salata ve yaninda bir kola sadece :) 50tlye torpil gecmisler size :) restaurantin iki bolumu var, ilk olarak alisveris kismi, balik ve salata icin cesitleri aliyorsunuz, odemeyi yapiyorsunuz, yemek kisminda ise pisirme ve servis ucreti olarak tekrar odeme oluyor, bir de siradan bir balik restaurantindan daha az cesit var, sadece mekan buyuk, cesit kesinlikle yetersiz, hayalkirikligi yasamayin, gidin Baiyoke towera, kaliteyi gorun, 85. katta sinirsiz herseyi yeyin :)

    YanıtlaSil