14 Temmuz 2011 Perşembe

Uzak Doğu'da: 26 Haziran, Bangkok- Ne Yedik, Ne İçtik?













































































































































































Tayland’a gitmeden önce çok kişiden aç kalacaksınız, onlar böcek yiyorlar, sokakta satılan pis yiyeceklerden yiyeceksiniz gibi birtakım şeyler duyduk. Öncelikle böcek yeme durumuyla hiç karşılaşmadık. Genellikle o tarz şeyleri daha çok kırsalda yaşayan ve yaşı ilerlemiş Taylandlılar yemeyi tercih ediyormuş, büyükşehirde yaşayan ve yaşı genç insanlar kesinlikle tercih etmiyormuş. Bir diğer konu yağlar… Palmiye yağı ya da Hindistan cevizi yağı kullandıkları için ağır kokan yemekleri var ve gerçekten sokakta satılanlar pek de iç açıcı değil. Ancak zaten bunlar biz Türkler’in damak zevkine ya da alışkanlıklarımıza uyan şeyler olmadığı için yanaşmayız diye düşünüyorum. Turistik olan her yerde olduğu gibi fast food restoranları oldukça fazla ama biz orada olduğumuz süre içerisinde pek tercih etmedik.
Aç kalma durumu ise tamamen bir şehir efsanesi. Tamam kahvaltı pek tatmin edici değil, peynir, zeytin yok ama ananas, mangustin, lychee, rambutan gibi tropik meyveler fazla fazla, damak zevkinize uydurabileceğiniz Tayland yemekleri var, sossuz olanlar mesela. Deniz ürünü seviyorsanız problem değil ve yine de Türk damak lezzeti derseniz spagetti’den, margarita pizza’ya pek çok yemeği herhangi bir restoranda bulmanız mümkün.
Ve Tayland’da en sevdiğim şey frozen’lar oldu! Tropik meyveleri buzla ve meyve esansları ile karıştırarak yapılan bildiğimiz frozen’lar. Ancak en güzel yanı daha önce hiç tatmadığımız meyvelerden yapılıyor oluşu! Hem tatlı, hem dondurma, hem susuzluk giderici bir mucize! Mutlaka gördüğünüz her yerde deneyin! Benim favorim lychee ve portakal karışımı oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder