16 Kasım 2012 Cuma

Ayodya Resort Hotel, Nusa Dua, Bali
















Otelimiz Bali’nin Nusa Dua denilen bölgesinde tamamen oteller ve turizm bölgesi olarak tasarlanmış, özel güvenlik çemberlerinden geçerek girilen bir bölgede yer alıyor. Ayodya Resort beş yıldızlı bir otel, eskiden Hilton Oteli olarak hizmet verirken el değiştirmiş. Otelin içi de gayet güzel, ferah. Oldukça kalabalık olmasına rağmen geniş alana yayıldığı için bunaltıcı bir kalabalık hissi yaratmıyor insanda.

Otel oda+kahvaltı çalışıyor. Kahvaltısı zayıf. Bahçe katındaki standart odaları bile gerçekten kalınası. Okyanus kenarında ve gerçekten göze hitap eden bir havuzu var.

Bali’ye gidip güzel bir otelde kalmak isteyenlere tavsiye edilebilir ama gezginler için konum itibariyle pek uygun olduğunu söyleyemeyeceğim. Çünkü Nusa Dua şehir merkezinden uzak, balayı otelleri için tasarlanmış bir bölge, merkeze uzak. Bali toplu taşımanın neredeyse sıfır olduğu, herkesin mobiletlerle ulaşımını maceralı şekilde sağladığı, geriye kalanın da taksileri kullandığı bir yer ve Bali’yle ilgili anahtar cümleye gelirsek, turist fırsatçılığının hat safhada olduğu ve bol bol kazık atma üzerine kurulu bir ekonomilerinin olduğunu söyleyebiliriz.

Dolayısıyla eğlence ve gezi merkezlerine yakın olayım derseniz, Kuta bölgesindeki Mercure Hotel’i tercih edin derim.

Nusa Dua bölgesinin içinde de Bali Collection isminde bir alışveriş bölgesi yer alıyor, Nusa Dua’da kalanlar burayı akıllarında iyi tutsun, çünkü restoranlar, masaj salonları, alışveriş merkezleri ve marketlerle dolu bir alan ve pek çok ihtiyacınızı rahatlıkla karşılamanıza yardımcı olacak.

Görsellerin tamamı otele aittir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder