8 Ocak 2012 Pazar

Kakaolu, Portakallı, Bademli Kurabiye ve Şeker Hamuru


























Her hafta bir yemek tarifi denemesi kararımla, pastacılık dünyasına giriş kararımı birleştirerek bu hafta hem kurabiye yapıp hem de şeker hamuruyla tanışayım istedim. Öncelikle bunları sadece internet araştırmalarımla ortaya çıkardığımı belirtmek isterim. İşin bir sürü erbabına saygı duyuyorum ancak özel günleri ve bu günleri sürprize dönüştürmeyi seven biri olarak her şeyi pastayı yapan kişinin ruh haline bırakmaktan ve sonra bir sürü para ödemekten sıkılmış durumdaydım. Ha burada yanlış anlaşılma olmasın tabi ki insanların emeğine saygım sonsuz ama benim istediğim kutlamalarda kendi yaratıcılığımla bir şeyler ortaya koymuş olmak.
Cumartesi günü Ostim'e gidip Pastacılık Dünyası'nda keşfe çıktık. Kocaman bir dükkanda pastacılıkla ilgili aklınıza ne gelirse bulunuyor. Hatta yanımızda kılavuzluk eden birisi vardı ki biz sürekli o ne bu ne diye sorduk. Renk renk şeker hamurları, gıda boyaları, kek, kurabiye, şeker hamuru kalıpları, çikolatalar,pasta kremaları, merdaneler, hamuru desenli açan merdaneler ve neler neler... Sanırım ben oraya daha çoooookkkk giderim!
Ben pembe ve beyaz renkli şeker hamuru, bir adet merdane ve birkaç kurabiye kalıbı aldım. Akşam evde internette bulduğum kakaolu, portakallı, bademli kurabiye tarifini denedim. Şeker hamuru kullanılacaksa kurabiyenin şeklinin çok bozulmaması gerekiyor. Bunun için benim yaptığım tarifte kurabiyelerin fırına verilmeden 20 dakika tepside bekletilmesi gerektiği yazıyordu. Yine de hafiften genişlediler sanki. Daha sonra sabah şeker hamuru kaplama işine geldik. Sandığımdan çok daha kolay ve zevkliymiş. Hazır hamuru buğday nişastası ile açıp şekil verdim ve balla kurabiyelerin üzerine yapıştırdım. Bu işlem esnasında da bu iş stres filan bırakmaz insanda diye düşündüm!
Hamurun kurumasını bekledikten sonra da servise hazır hale geldiler.
Çıkarılan dersler:

- Kurabiyede kakao tadının baskın olduğu ve portakal ve badem tadını alamadıklarını söylediler, bir dahaki sefere daha basit bir tarif denesem iyi olacak.

- Şekli bire bir aynı kalan bir kurabiye tarifi bulmam gerek!

- Şeker hamurunu baldan başka neyle tutturabilirim bunu da bulmam lazım.

- En kısa zamanda şeker hamurlu pasta denemesi yapmalıyım.

Yaşasın tatlı dünyası!!!

2 yorum: