8 Ocak 2012 Pazar

Ankara Sanat Tiyatrosu'nda Zübük


Bol lodoslu bir cumartesinin ardından Ankara'da bol yağmurlu bir pazar geçirdik bu hafta. Ankara'yı bilen bilir, yağmurlu günler ya da kışın en soğuk günleri Ankara'da avm'lerde geçer. Sinemalarımız bile avm'lerin içindedir. Bense Tunalı gibi, Bahçeli 7. cadde gibi cadde gezmelerini daha çok seviyorum.


Mesela bugün Tunalı bir pazar gününe yakışmayacak kadar boştu ve eminim avm'ler dolup taşmıştır.


Bu sabah bu ruh haliyle, dışarıda olmak ama avm'de olmamak isteğiyle gazetede rastladığımız Zübük oyununa gitmeye karar verdik. Aradık bilet olduğunu söylediler. Oyuna 2 saat kala biletleri aldık. Tam bilet fiyatı 20 tl ve ne mutlu ki salon ağzına kadar doluydu!


Bu sene sezonu ancak açabildim. Aslında devlet tiyatrolarındaki oyunları takip ediyorum, birçoğunu geçen sezonda izlediğimden, izlemediklerim de ilgimi çekmediğinden bu kış sezonunu bu zamana kadar açamamıştım.



Açılış Aziz Nesin'in ölümsüz eserine nasipmiş.


Oyunda özellikle İbrahim Zübükzade rolündeki Yıldırım Şimşek, Ali Seçkiner Alıcı ve Hakan Güven'in oyunculukları çok başarılıydı, bu eserin yıllar öncesinde yazılmasına rağmen hala geçerliliğini koruması ise ironik. Oyunun müzikleri oldukça başarılıydı, güldürü yanı güçlü bir oyun olmasının yanında mesajların göze sokulmadan verilmesi de güzeldi. Özellikle ikinci yarıdan sonra oyun hareketleniyor ve daha eğlenceli bir hala geliyor.

Soğuk Ankara günlerinde hep aynı şeyleri yapmaktan, aynı yerlere gitmekten sıkıldığınız bir günde tiyatroyu yaşatmak için canla başla çalışan bu çılgın adamların oyununu izleyip onlara bir omuz da siz verin derim ben!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder