23 Ekim 2012 Salı

Sırça Tuzak ve Şeytanın İflası



Bazıları çok önyargıyla yaklaşıp aman kadın kitapları yazıyor dese de ben Nermin Bezmen kitaplarını çok severim. Kendisine de ayrı bir sempatim vardır hatta. Bilirsiniz sosyete, cemiyet hayatı deyince ne iş yapıp da bu kadar para kazanırlar gibi bir algı oluşuyor. Nermin Bezmen o camiadan ama o camia insanlarından çok farklı... Okuyan, yazan, çizen, bir sürü meşguliyetleri olan ve bunları çevresine yansıtan yani sadece kendine yaşamayanlardan.
Nermin Bezmen'in okuduğum ilk kitabı Kurt Seyt ve Shura olmuştu, hemen ardında da devamı niteliğinde Kurt Seyt ve Murka'yı okudum. Gerçekten beni derinden etkileyen, okuduğum süre boyunca çok sevdiğim ve bittiğinde okuma sürecinin güzelliğinden sonundan zevk alamadığım kitaplardı.
Daha sonra Sır isimli kitapla bu ilgi devam etti.
Hep kendi hayatından kesitleri yazıyor Nermin Bezmen. Bu bile aslında ne kadar cesaretli bir kadın olduğunu, ne kadar hesapsız yaşadığını, yazdığını gösteriyor.
Ve işte bu yaz 4 günlük deniz maceramda ilk kitabı, sonra balayına giderken uzun uçak yolculuğum ve aktarma beklemelerimde de ikinci kitabı zevkle okudum.
Sırça Tuzak ve Sırça Tuzak 2 mahiyetindeki Şeytanın İflası kitapları bir zamanlar haber bültenlerinde adlarını sık sık duyduğumuz Bezmen ailesine Halil Bezmen'in yaptıklarını anlatan ancak bunu romansı-masalsı bir havaya sokan bir hikaye. Selçuk Vardar aileyi mahveden, kendi hırslarına, ihtiraslarına yenik pür kötü bir karakter olarak karşımıza çıkıyor, Berke Vardar ise kendinden çok başkalarını düşünen, fedakar pür iyi karakter olarak çıkıyor. Gerçek hayattaki insanların bire bir karşılıklarını romanda bulmak mümkün.
Akıcı, sürükleyici, güzel betimlemeler ve karakter oluşumlarıyla rahatlıkla okunan ve merak uyandıran bu serinin tek kötü yanı pek çok merak edilenle bitmiş olması.
Bu da üç ihtimali akla getiriyor ya bu serinin üçüncü bir kitabı var, ki aslında ana hikayenin sonu getirilmiş olsa da, bazı yan karakterler ve bazı olaylarla ilgili havada kalmışlık hissi devam ediyor, ya yazar iki kitap arasında hayli uzun zaman bıraktığı için bazı şeyleri atlamış olabilir, ya da aileyle ilgili bazı konuları fazla ifşa etmemek adına yarım bırakılmış olabilir.

Tüm bu yarım kalmışlığa rağmen insanı saran, içine alan, merak uyandıran bu kitaplar okumaya değer. Kurt Seyt serisi kadar sarsıcı olmasa da insan zihnini boşaltıp uzaklaştıran kitaplardan...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder