24 Ekim 2012 Çarşamba

17-18 Eylül, İstanbul - Kuala Lumpur - Bali





Balayı için istikamet Bali Adası. Uzun, upuzun ve yorucu bir yolculuğa hazır olun.


İstanbul’dan öğleden sonra 3 gibi uçağımız kalkıyor, Malaysia Havayolları ile uçuyoruz. Bali’ye gitmek için birkaç seçenek var. Singapore Havayolları ve THY bunlardan birkaçı. Ancak tur operatörümüzün verdiği bilgi doğrultusunda diyebilirim ki, hepsinin uçakları ve ikramları birbiriyle aynı, hatta fiyatlar bile hemen hemen aynı düzeyde. Biz bilet aldığımız tarihte daha ucuz olduğu için Malaysia Havayollarını tercih ettik ancak bir 15 gün önce almış olsaydık Singapore Havayolları ile uçacaktık.

Önce yaklaşık 11 saatlik uçuşla Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’a gittik, ardından 2 saatlik bir aktarma beklemesi sonrası Bali’nin merkezi Denpasar’a hareket ettik.

Sonuç olarak yerel saatle öğlen 12’de Bali’ye indik. Yerel saat Türkiye’den 5 saat ileride.

Giderken yanımızda dolar götürdük, 1 dolar yaklaşık olarak 9500 rupiah ediyor.

Biz tur operatörümüzle 5 gece, 6 gün otel+uçak ve havaalanı transferi olarak anlaşma yapmıştık. Toplamda iki kişi için 5100 tl ödedik. Ülkeye girerken kişi başı 25 dolar vize ücreti, çıkarken de 150,000 rupiah vergi ödüyorsunuz.

Havaalanına iner inmez ilk dikkatimizi çeken içinde Bali haritalarının, gezilecek, görülecek yerlerin ve yerel tur şirketlerinin reklamlarının bulunduğu standların olması. Başta güzel gelse de sonradan aslında daha ülkeye girerken başa geleceklerin sinyali verilmiş diye düşünüyorsunuz.

Anlaşmamız üzerine Reno isimli refakatçimiz ve özel şoförümüz bizi alıp otele bıraktılar. İlk izlenimler her yer Hindu tapınağı dolu! Giydirilmiş heykeller, tütsülü acayip bir koku (ayak kokusu gibi), tanrılara sunulan yemek mahiyetinde her yerde süslenip püslenmiş tabaklar. Hatta bu tabakların yönü farklı şeyleri temsil ediyor ve o yöne belli bir yiyeceği koyuyorlarmış.



Reno otele kadar bize ufak ufak bilgiler verip elimize tur broşürlerini tutuşturdu ve tam günlük bir geziden söz etti. Biz de ertesi gün bu geziye katılmaya karar verip sözleştik.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder