13 Şubat 2012 Pazartesi

Şeker Hamurlu Muzlu Pastam









Bu hafta iki ilki birden deneyerek pastalarıma bir yenisini daha ekledim. Pastam muzlu bu kez, hep denemek istiyordum, kısmet bitanecik yemek hocamız Seher ablayaymış:)



İki yıl önce Gül ile yemek kursuna gitmiştik, ama bu bildiğiniz kurslardan değil, 8 ay sürüyor ve kursta su böreğinden, tas kebabına, ezmeden, pastaya kadar bir sürü şey öğreniyorsunuz. Hem de hoca yaparken siz izlemekle kalmıyorsunuz, kendiniz yapıyor, pişiriyor ve evinize götürüyorsunuz. Seher abla da bizim oradaki öğretmenimizdi. O güne kadar herhangi bir yemeği bile yapmamış olan bize çok destek oldu ve cesaretlendirdi, sonunda bizim de pastacılık diplomamız oldu. Aynı zamanda Seher abla gibi aklıbaşında, sıcak, bazen dost, bazen abla olabilen, dünyada tanıyabileceğimiz en ince insanlardan birini kazanmış olduk. Bu ince insana bir doğumgünü sürprizi hazırladık ve pastayı ben yaptım. Hediyesini aldık, Gül de çiçekleri aldı.



Mekan olarak Tunalı'daki Botanica'yı seçtik. Mekan çok güzel, fiyatları uygun, gidilesi bir yer ancak bizi rezervasyon sahipleri gelecek diyip kaldırmaları hiç hoş olmadı.



Neyse pastamıza dönersek muz tatlı bir meyve olduğundan pandispanyasını portakallı yaptım, krema da, pandispanya da Cenk üstadın tariflerinden ve gerçekten cafefernando.com'da her ne tarif varsa bire bir uygulayın, sonuç daima mükemmel demekten kendimi alamıyorum.



Yalnız kremayı muzlu yapmak benim fikrimdi. Buradan şunu da tecrübe ettim, muz pastada zor bir meyve. Bir kere kararma problemi var, ayrıca biraz kremayı cıvıklaştırıyor ve tadı çabuk bozuluyor.



Seher ablaya bu sorunları anlatınca meyve jölelerinden kullanmamı ya da muzları kremaya katmadan kremanın üzerine dizmemi tavsiye etti. Ben katkı maddeli şeylere karşı olduğumdan ikinci yolu seçeceğim bir dahaki sefere.



Yine de pastam tam not aldı! Ben de kendi adıma tadı en iyi olan pastamdı diyebilirim:)



Şeker hamuruna gelince daha önce kurabiyede denemiştim, pastada ise hiç denememiştim. Açması şekillendirmesi oldukça zevkli ve pratik, kurabiye kalıplarımla hızlı hızlı bir sürü kelebek figürü kesip onlarla yeniden süsledim. Sanırım en kısa zamanda Pastacılık Dünyası'na gidip bir sürü renkli hamur alacağım! Seviyorum ben bu işi!












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder