21 Şubat 2012 Salı

Portakallı no-bake cheesecake





Bu hafta annemin günü dolayısıyla iki adet tatlı yaptım, birisi daha önce Güllerde geçirdiğimiz yılbaşına yaptığım balkabaklı kestaneli pasta, bir diğeri de portakallı cheesecake oldu.


Balkabaklı pastam hanımlardan çok övgü aldı. Cheesecakim de öyle.


Cheesecake bildiğimiz cheesecakelerden farklı olarak bu kez pişirilmeden yapıldı.


No-bake dediğimiz cheesecake'in kıvamı pişenlere göre biraz daha cıvık olduğundan cheesecake tabanını kalıbın içinde tıpkı bir tabak gibi şekillendirdim, ancak piştiğinde hacmi küçüldüğünden biraz daha daraldı ve istediğim işlevi görmedi ancak yine de tadı gerçekten harikaydı.



Cheesecake'in kremasına gelince önce benmari usulü bir tencerede karışımı hazırlayıp daha sonra ateşin üzerine alınarak yapılan ve uzun süre kol gücüyle çırpmayı gerektiren bir hayli zahmetli bir tarif oldu, değer mi derseniz, bence değer! Gerçekten pişirilen cheesecakelere göre daha lezzetli ve Türk damak tadına daha uygun. Ayrıca kıvama getirmek için jelatin gibi katkı maddeleri kullanılmıyor sadece yumurtayla bu forma getiriliyor.


Bu cheesecake benim daha birçok kereler yapacağım bir şey gibi geliyor!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder